eRko v Buletíne - jún 2012

04.02.2013 20:33

                                                                                Jún 2012

 

Celý týždeň od 28.5-2.6.2012 sa naše eRko zapojilo do celoslovenskej akcie: Vypni telku, zapni seba!  S tohto ročným heslom: ,,Obujme sa do života!“Pre deti sme každý deň pripravili aktivity, počas ktorých ich sprevádzal aj Detektív so svojimi, každý deň, inými topánkami. Každý deň sme sa stretli o 15:30 pri spevárni a začali sme našou hymnou, ktorú nám zložila naša kamarátka Alžbeta Kubiritová , hymna sa ujala závratným tempom. Hneď po modlitbe a hymne sme sa presunuli k aktivitám.  V pondelok sa o naše aktivity postarali Veronika Žilincová a Janka Kazimierová, ktoré nás  naučili o férovosti. V utorok nás Silvia Martvoňová a Mária Škapcová naučili informácie o našom Slovensku, či iného predmetu , ktorý je v škole nezaujímavý. Deti  až  vtedy veľmi zaujal. V stredu sme sa poriadne namočili do vody pre program, ktorý si pre nás pripravili Tatiana Rosiarová a Gabriela Hojová – lovili sme jablko z vody,...V štvrtok mali na starosti  program Kristína Michalčíková a Simona Martvoňová, ktoré pripravili hry plné zábavy a hlavne chutných sladkostí J . Piatok na nás prichystali svoj plán Alžbeta Kubiritová a Darina Škapcová , ktoré nás za pomoci kamaráta Jožka Vajdiara priučili pár eRko tancov(egyptský,ouky-douky,chocolate).Každý deň sa zúčastnilo okolo 50-70 detí. Deti sa zabavili a dostali za odmenu a pekné správanie sladkú odmenu a náramky s logom Vypni telku, zapni seba!

V sobotu všetko vyvrcholilo Veľkým hľadaním pokladu, ktoré sa konalo od 12:30, kde sme sa rozdelili do skupín a časť animátorov išlo na stanovištia. Tam už mali pripravené rôzne hry :hľadanie vo Svätom písme, hľadanie číslic, hádanky, obaľovanie v toaletnom papieri, pamäťové hry. Za každú súťaž získali počet bodov a tak si ozdobili svojho animátora. Po dlhej túre sme sa stretli na fare, kde sa podával vynikajúci guláš. Za prípravu ďakujem (p.starostovi ,Vincentovi Žilincovi i p. farárovi a p. kaplánovi).           
Po úspešnom zvládnutí guláša sme sa vybrali nájsť a odkryť poklad. V poklade bolo množstvo vecí pre skupiny, ktoré sa zapojili do súťaž. Víťazná skupinka bola Michaely Ľubekovej , ktorá si okrem vecných darčekov pochutila aj na fantastickej torte J .Zúčastnilo sa nás pekná kôpka - 100 ľudí. Klobúk dolu.

 

V neposlednom rade by som sa chcela poďakovať každému jednému dieťaťu, ktoré sa zapojilo do tohto týždňa. Animátorkám, ktoré si pripravili programy a mali neskutočnú trpezlivosť .Ďakujem aj našim sponzorom: Geoget- Juraj Kupčulák, Marta Drígľová –PSP, Autoservis – Juraj Poljak ,  Coop Jednota Námestovo ,Obecný úrad, Farský úrad Hruštín , Nataly , ale aj rodinám.                                                                                                    Osobitne ďakujem farskému úradu za ústretovosť a pomoc pri organizovaní. A vďaka patrí aj Bohu , ktorý nám doprial pekné počasie a sprevádzal nás po všetky dni.

Osobne dúfam, že sa deťom páčilo a ak by ste mali záujem poslať svoje deti na eRko tak každý štvrtok o 15:30 v spevárni.